Kávu si osladím...

Sedíme v redakci a ze šálku se line aromatická a lahodná vůně čerstvě přivezené kávy. Přikládám si šálek k ústům a upíjím z té pochutiny. Zorničky se mi rozšiřují a stejně jako ostatní pochvalně a radostně přikyvuji. Poté se ale naplno oddávám svému pochodu myšlenek, které se při pití této kávy jakoby samy uvolňují a přenáší na pergamen…

Ano, ano, je řeč o naší kávě, kterou před vydáním upíjíme po litrech. Bez tohoto nápoje by naše články nebyly okořeněné, bez tohoto nápoje bychom při psaní usínali a energie by nám mizela každou vteřinou víc a víc. Na tomto nápoji prostě stojíme a je to náš základ, bez kterého bychom nemohli žít.

Nedávno, když vyšlo další vydání Corvina Declaratio, nás šéfredaktorka Larrie Larstonová svolala v kolení místnosti a chválila a chválila a chválila. Po ukončení pochval ale přišla doslova sladká tečka: do redakce nám byla dovezena nová várka naší oblíbené, lahodné, energické, magické a modré kávy! Za jásotu jsme se opět rozběhli do našich redaktorských kamrlíků, kde jsme se pohodlně usadili a hltali šálek po šálku.

Abychom si to ale všechno ujasnili, připravili jsme pro vás malý přehled našich káv, které jsou nám v redakci k dispozici, máte radost? Ne? Máte ji mít a určitě ji mít budete, až si přečtete naše poznatky ke každé, každičké, úžasné, milované kávičce.

Havraní potěšení

Tento druh kávy se pěstuje i v Itálii a je sbírán jen znalými pěstiteli kávy. Pro tuto kávičku je typická její intenzivní vůně, ale pozor, znatelně lze vedle kávové klasiky rozpoznat i kokosové aroma. Její chut je podobná obyčejné kávě s mlékem, ale kokosové mléko jí dodává potřebnou jiskru, takže vzniká velice chutný nápoj. Tuto kávičku si dáváme den po vydání, kdy nám přináší uklidňující pocit a při jejím pití se nám na tváři objeví slastné úsměvy.

Křídla stresu

Ano, jak už značí název, tuto kávu pijeme pár minut před uzávěrkou, kdy poslední opozdilci dopisují články. Stres nám projíždí celým tělem, bojíme se, že uzávěrku nestihneme. Tuto kávu obzvlášť rádi nemáme, vyvolává v nás tak trochu depresi, čímž ji samozřejmě nechceme jinak poškodit! Její chuť je mírně nahořklá, stejně jako poslední minuty před uzávěrkou.

Modrá pauza

Tuhle kávičku ochutnáme tehdy, když je nám úzko a do vydání je ještě daleko, přesto si nějak nejsme jistí tím, co vlastně chceme napsat. Pijeme ji při psaní článků, které bezpodmínečně stíháme, dodává nám naději a to je to nejdůležitější. Poskytuje nám inspiraci a energii. Popíjíme ji i v psacích pauzách, kdy si s ostatními redaktory jen tak povídáme.

Tohle by tedy byly naše kávičky, doufám, že se nám teď nezakousnete do časopisu! Chápeme, že ta vůně se line až k vám, ale pochopte, ten pergamen za to nemůže…

A zajímá vás, jakou kávu upřednostňuje šéfredaktorka Corvina Larrie? Zde je její odpověd:

"Těžko říct, která je mi nejmilejší. Jsem v redakci pečená vařená smažená, kolem vydání z ní ani nevystrčím nos a kávu odčerpávám po hektolitrech. Po čase se tedy všechny ty vůně slijí do jednoho blivajzu podivné chutě, který ani neplní správně to, co má. Jediná, která svou chuť neztrácí nikdy a kterou si mohu v klidu vychutnat s nohama na stole, je samozřejmě havraní potěšení, kdy mi v cestě nestrojí stres a kdy se z absolutního vyčerpání stává příjemná únava."

Káva zkrátka hýbe celou redakcí. Kterou máte nejradši vy?




Zalíbil se ti článek? Vyjádři svůj názor v komentářích, to je totiž to, co autor článku ocení nejvíce! přidat komentář


Tiráž Autor: Linn Rose Lairová
Vydáno: 7/2010

Komentáře
1713894443