Dýňová polévka třikrát jinak

Dýňová polévka se sice dostává do našich kuchyní pomalu, ale zato jistě. Začíná to být tak trochu trendy záležitost a je možné, že jste ještě nevěděli jak na to, nebo jste hledali odvahu. Já jsem se obětovala a vyzkoušela tři různé recepty, takže pokud hledáte inspiraci, čtěte dál!

Někdo nikdy nevařil, někdo se bál zeptat na recept, někdo chce ten svůj recept vylepšit, někdo chce vyzkoušet něco nového. Ale protože chci pomoci každému z vás, nechala jsem si uvařit dva recepty a třetí jsem dokonce zvládla sama. Uznávám, že jíst tři dýňové polévky během jednoho týdne možná nebyl nejlepší nápad, ale co bych pro vás neudělala, že?!

Moje recepty jsou takové orientační, v kuchyni většinou následuji inspiraci a improvizuji. Nikdy se tedy neřídím přesnými poměry a používám velmi oblíbenou metodu přiměřeně. Jedinou věc, kterou MUSÍTE udělat před vařením, je umýt si svůj kotlík. Mě nezajímá, že je to práce a že se plýtvá vodou, ale po všech lektvarech na bradavice a blátě je prostě kotlík fuj, takže hybaj umýt a teprve pak můžete začít vařit.

Který z nich? To nechám na vás. První je nejobtížnější, poslední nejlehčí, takže pokud jsou mezi námi nešikové, prosím vás, přejděte rovnou na recept tři! Pan Matt by mi určitě vynadal, kdyby místo slavení Halloowenu musel běhat po ošetřovně a krmit nemohoucí. Připravení? Tak prosím:

*

1) Americká verze thajské dýňové polévky

Zapalte pod kotlíkem a orestujte cibuli, česnek a 2 lžíce kari. Pak tam naházejte:

  • dýni
  • mrkev
  • sladké brambory
  • kuřecí vývar

Počkejte, až to bude měkké, a rozmixujte to. Nakonec dochuťte kokosovým mlékem a vymačkanou limetkou. Ke zdobení se hodí arašídy a koriandr.

TIP: Pokud máte velký hlad nebo je vaše drahá polovička vyžírka, stačí přidat do polévky uvařenou rýži.

*

2) Dýňová polévka od maminky

Orestujte dýni na másle a přidejte koření, maminka dává:

  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list

Ale je možné tam dát to, které máte radši, nebo jednoduše to, co máte nejblíž. Zalejte vodou a vařte s bramborami opět dokud to nebude měkké a opět to mixujte tak dlouho, dokud z toho nebude kaše.

Na závěr dochuťte smetanou a někdy je potřeba dosolit.

*

3) Volba šéfkuchařky Dawsonové

Jak již název vypovídá, tato volba je moje nejoblíbenější. Možná je to tím, že Dawsonová v kuchyni představuje veřejné ohrožení, nebo spíš tím, že Dawsonová prostě nemá čas vařit, protože dělá hromadu mnohem důležitějších věcí, takže postup je následující:

  1. Navštivte třídu slečny Tydynky, kde učí Studium mudlů a nějaké ty mudloviny okoukejte.
  2. Převlečte se jako mudla a vyražte do jakékoli prodejny Marks & Spencer.
  3. Najděte regál s dýňovou polévkou v plechovce.
  4. Zaplaťte MUDL penězma (opakuji! galeony neberou).
  5. Nenápadně se vraťte domů.
  6. Otevřete plechovku, překlopte ji do kotlíku a jen počkejte, než se prohřeje.
  7. Pokud máte kreativní duši, můžete k dochucení a dozdobení použít smetanu, něco zeleného nebo chlebové krutony.
  8. Dobrou chuť!

Doufám, že vás recepty zaujaly, a pokud je vyzkoušíte, neváhejte se dělit v komentářích o poznatky. A pokud vaše maminka vaří jinak nebo máte jiné recepty, sdílejte. Myslím, že bych pár dýňových polévek ještě zvládnout mohla.




Zalíbil se ti článek? Vyjádři svůj názor v komentářích, to je totiž to, co autor článku ocení nejvíce! přidat komentář


Tiráž Autor: Any Dawson
Vydáno:

Komentáře
1713243946