Dobroty havraspárské kolejky

Když se řekne havraspárská kolejní místnost, každému se ihned vybaví čokoláda. Pyramidy z tabulek různorodých druhů čokolád, kotlíky plné bublající horké čokolády, krabičky s bonboniérou a pralinkami a tak dále a tak dále. Ale věděli jste, že v Havraspáru se jedí i jiné pochoutky než jen čokoláda? No opravdu, jen se přesvědčte!

Mezi havraspárskými jednoznačně vyhrává sladké jídlo, většina z nich sáhne právě spíše po něm než po slaném, ale i slané pochutiny naše kolejní místnost nabízí. Nejoblíbenější takovou pochutinou jsou rozhodně chipsy, které má rád snad úplně každý. Velmi oblíbený je také popcorn, jenž havrani zobají při sledování kolejních tréninků jiných kolejí či psaní úkolů a soutěží. Najdete zde ovšem také preclíky, slané tyčinky, arašídové křupky a různé druhy sýrů i uzenin, na kterých si havraspárští též rádi smlsnou. Máme i ale jednu výjimečnou, exotickou pochoutku, jež nám do kolejní místnosti přinesla Hetty Londsová, která si na ní mimochodem velmi ráda pochutnává. Její spolužáci této novince však příliš neholdují. Jedná se totiž o opékané kobylky s kořením. S jakým kořením, to nevím, recept mi Hetty prozradit nechtěla a já sama jsem se ještě neodhodlala ochutnat její delikatesu.

*

Absolutním favoritem a hvězdou mezi všemi druhy jídla je však pro havraspárské jejich kolejní čokoláda. Čokoládu mohou v jakékoli formě – čokoládové bonbony, tabulková či horká čokoláda, to je jedno, hlavně, že je to čokoláda. Pan Wonka by z nich měl velikou radost. Studenti ji totiž pijí dokonce i místo vody, máčí v ní všechny možné druhy ovoce a jedli by ji nejraději pořád, ale to už by je ani ta nejlepší košťata neunesla. Proto čokoládu občas nahradí ovocnými či bylinkovými čaji nebo kávou. K takovým teplým nápojům zde mají k dispozici různé sušenky, několik druhů muffinů, kousky koláčů a další druhy zákusků od věnečků až po rakvičky.

*

Zdá se, že havraspárští mají jídla dost a nic jim nechybí, ale přesto se najde pár jedinců, kteří by ještě něco přidali. Jedné studentce zde chybí cappuccino, které si ráda dopřává v mudlovském světě a chtěla by jej pít i v tom našem. Já s ní zcela souhlasím, protože když máme tolik druhů horké čokolády, proč neudělat i více variant kávy? Dalším nedostatkem je prý absence marcipánu a karamelu, který chutná našemu zápasovému chytači Edmundovi Heusingerovi. Něco na tom bude, takový karamel je sladký, tudíž dodá energii potřebnou pro famfrpál, a navíc je dle Edmundových slov i v kolejních barvách, tak by zde rozhodně neměl chybět.

***

Všechny požadavky na chybějící pochoutky předám vrchním kuchařům havraspárské kolejky, kteří je jistě co nejdříve vyplní. Vám, co jste se prokousali článkem až sem, předám vzkaz od kolejního bubáka Angely QuickBow. Vzkazuje vám hrůzostrašné „Bu bu bu,“ kterým vás bude strašit, pokud se pokusíte ukrást z naší kolejky jediný drobeček borůvkových muffinů. Jsou její oblíbené, opravdu nedoporučuji na ně sahat, protože kromě „Bu bu bu“ umí Angela i „bum bum bum“ potloukem a to už taková sranda není.  Tak na to myslete, jezte raději jen své jídlo a přeji vám při tom dobrou chuť!




Zalíbil se ti článek? Vyjádři svůj názor v komentářích, to je totiž to, co autor článku ocení nejvíce! přidat komentář


Tiráž Autor: Aya Watanabe
Vydáno: 1/2019

Komentáře
Infarkt! Tak teď se možná radši budu borůvkovým muffinům vyhýbat, nechci modřiny... radši zůstanu u čokolády. O:) Moc pěkný článek! :)
Aimée L. | 25. 01. 2019
1714136425