Mlsem skoro naposledy

Tuna esejí je za námi a hradní obyvatelé si užívají zaslouženého volna a hlavně sluníčka, které v poslední době řádí! Ale já jsem ráda, protože k letní náladě patří i letní jídlo, a vy si tak opět můžete připravit něco ryze havraspárského. Popadnout vařečky a s chutí do toho!

Určitě by vás zajímalo, co si dnes připravíme… Ale nejdříve chci oznámit takovou - pro někoho důležitou a pro někoho zanedbatelnou - věc. Jelikož mi došly nápady a především modré barvivo, bude tohle jeden z posledních dílů Havraspárských dobrůtek. Ale v budoucnu se určitě někdy setkáme... tak dnes už hurá za vařením!

Dnešní dobrůtky nebudou tak úplně havraspárské a nebudou modré, ale to nám nezabrání v tom, abychom si je připravili.

***

A tedy, co budeme dnes kuchtit? Přeci „Havraspárské trojúhelníčky“. To je cukroví, které dříve bylo vyloženě mudlovské, ale později se tajemství receptu nějakým záhadným způsobem dostalo i do kouzelnických rodin. Tak tedy – začněme.

*

H A V R A S P Á R S K É   T R O J Ú H E L N Í K Y

Ingredience: 48 ks sušenek Bebe, 2 dl smetany ke šlehání, 25 dkg tučného tvarohu ve vaničce,
20 dkg pomazánkového másla, 1 ztužovač šlehačky, 8 dkg cukru krupice, ovoce, želatina a cukr (poslední tři věci podle potřeby)

Postup: Do kotlíku přidáme pomazánkové máslo, tvaroh i šlehačku a poté přidáváme ztužovač (za stálého míchání). Chvilinku to trvá, ale vydržíme. Na tác rozložíme sušenky, po kterých předem připravenou směs rovnoměrně rozmažeme. Na vrchní sušenku ale namažeme jen slabou vrstvu směsi. Poté dáme do lednice (my si můžeme vyčarovat umělý chládek). Asi za 4 hodinky by měly být sušenky proleželé, takže je rozkrojíme napůl a mezitím si připravíme želatinu podle návodu na obalu. Na každou sušenku položíme ovoce, které želatinou zalijeme a opět necháme uležet. Poté můžeme okraje dozdobit zbytky směsí, kterou jsme použili jako náplň.

*

Věřím, že vám to bude chutnat!




Zalíbil se ti článek? Vyjádři svůj názor v komentářích, to je totiž to, co autor článku ocení nejvíce! přidat komentář


Tiráž Autor: Linn Rose Lairová
Vydáno: 11/2010

Komentáře
1713515174