Evelínčin kulinářský kurz pro věčné začátečníky (a zombíky)

Taky se rádi kocháte delikátními a chuťoslintatvyvolávájícimi fotkami jídel? V tom případě je tento článek přesně pro vás! Corvinus Declaratio vám v tomto čísle nabízí celou várku obrázků! A jen tak mimochodem vás taky naučí připravit základní a životně potřebné pokrmy.

Žijeme, abychom mohli slintat nad megagalakticky krásnými fotkami s jídlem abychom jedli. To všichni víme. Havraspárský kolejní časopis na vás myslí, a proto připravil článek o tom, jak připravit a naaranžovat nezajímavě a nudně vypadající jídlo tak, aby to vypadalo přitažlivě, chutně, ožužlatelně a šarmantně. No a taky vás naučíme jak neumřít hlady, když jste sami doma.

Začneme úplně od začátku s tím nejjednoduším receptem v tomto vesmíru. Tahle delikatesa je jednou z nejčastěji připravovaných pokrmů vůbec a navíc, dá se to zvládnout v rekordně rychlém čase. Je to oblíbené a zároveň nenáviděné jídlo, které si můžete dát k snídani, k svačině, k obědu, k večeři i k půlnoční tajné svačince. Kdykoliv, kdekoliv, jakkoliv a s kýmkoliv. O čem že to je řeč? Přeci o chlebu s máslem!

Podívejme se, bez jakých ingrediencí se neobejdeme:

- hezky vypadající talíř

- stylový nůž z teleshoppingu

- moderní stůl

- minimálně 10px-ový fotoaparát

- něco ke čtení

 

A tohle tam můžeme mít taky:

- čerstvý a pěkně tvarovaný značkový chleba (žádný Lídl!)

- nějaké bílé mazadlo (ale musí to být jedlé)

- zdobení "co-dům-dal" na pozadí

 

Máte to všechno? Skvěle, můžeme začít.

*

Ze všeho nejdřív si vyhlédneme nějaký pěkný plácek hlíny na zahradě (kdo nemá zahradu, tak to má blbý). Tam zasejeme vybrané obilí a budeme ho pravidelně zalévat. Počkejte několik měsíců. Tady se vám bude hodit ten materiál na čtení. Pak si najděte recept na výrobu chleba a vyrobte ho. Ti línější z nás si můžou skočit do nejbližšího obchodu s potravinami. Popřípadně prohledáme celý dům - vždycky se nějaký chleba najde.

Dále budeme potřebovat máslo, kašlete na máslo, je to nažloutlé, kýč a až moc velká klasika. Nuda. Sežeňte si nějaké moderní a fešn mazadlo. Vybírejte podle obalu. Než to otevřete, položte ho vedle chleba. Nevíte, na které místo konkrétně? Vypočítejte si "zlatý řez". (Já to nemám přesně, protože, no samozřejmě, jsem zombie. Takže zombí řez.)

Chvíli se tím kochejte, než rituálně rozříznete chleba tím keramickým nožem, který jste si objednali z teleshoppingu. Jiným nožem ne-e. Snažte se nakrájet přesné a do milimetru stejné tenké (tlusté) krajíce chleba. Chce to umělecký cit a ruku chirurga. Nesmíte se při tom nechat něčím rušit, chce to plné soustředění. Tak co, máte to?

Teď přijde ta nejvzrušující a nejnapínavější část - mazání! Nejmysterióznější a nejzajímavější činnost.  Myslete na chleba jako na plátno a na mazadlo jako na barvu. Tahle část je dost náročná, je to totéž jako malování mistrovských obrazů.

No dobře, tak ne. Je to spíš jako omalovánky, ale nenechte si kazit iluzi a užijte si ten pocit mazání. Že se vám to nepovedlo? Nevadí, snězte to a popadněte nový krajíc a můžete začít znova.

Ve výsledku byste mohli mít zhruba něco takového. Musí to být perfektní a dokonalé. Položte ho doprostřed na váš talíř. Kochejte se svým dílem.

Že vám to přijde až moc minimalistické? Však to ještě není hotové! Poslední mašličkou je takzvané "křoví". Prohrabejte tedy celou svou lednici a všude, kde skladujete jídlo. Vyberte ty nejvíc očím ladící "pozadí" a naaranžujte tyto kulisy kolem svého krajíce chleba. Ve výsledku to může vypadat třeba takto:

Teď je to hotové. Pokud jste došli až do tohohle bodu, gratuluji. Popadněte své fotící věcičky a celé své dílo vyfoťte. Nestačí jen jedna fotka. Musíte to vyfotit minimálně desetkrát a z různých úhlů.

Nezapomeňte to vyfotit i z emo úhlu:

Detaily jsou důležité:

Protože nechci, aby mě šéfredaktorka zaškrtila, zveřejním ze svých sedmnácti totožných uměleckých fotek pouze jen několik. Snad mi to odpustíte.

A co teď? Teď mi prosím pošlete vaše megagalakticky úžasné fotky s vašimi krajíci chleba s máslem (i s krátkým popiskem) do mého sovince. Každý může poslat maximálně dvě fotky. Všechna vaše díla v příštím čísle CD zveřejním a to nejlepší dílo vyhraje houkající překvapení. Eeew s vámi!




Zalíbil se ti článek? Vyjádři svůj názor v komentářích, to je totiž to, co autor článku ocení nejvíce! přidat komentář


Tiráž Autor: Evelina van Eyck
Vydáno: 8/2011

Komentáře
Dobře, možná jednou, časem... :D :)
Evey | 01. 02. 2014
Prosím o druhý díl s kakaem nebo s jogurtem!
Madi | 01. 02. 2014
Tý jo, chleba se sýrem a čokoládové lupínky? Takovou kombinaci jsem ještě nezkoušela... + vrhne se k lednici + Takže předpokládám, že lupínky přijdou nahoru na sýr, pak nutela, kolečka okurky, posypat müsli a přikusovat jabko. Tak to vypadá spíše na oběd! :DDD
Yasmin | 27. 06. 2011
Můžu i nápoj?
Hugh | 26. 06. 2011
Chocapic! *slintá*
Cil | 26. 06. 2011
1713296660