Pudinkové překvapení
Abyste si mylně nemysleli, že havraspárský pudink je nějaký obyčejný mudlovský pudink, což si doufám nemyslíte, ale kdyby přece jen ano, přečtěte si krátké vyjádření havraspárské studentky po okušení havraspárského pudinku. Věřím, že její trošičku nesmyslné řeči nebudete brát vážně, protože studentka byla stále pod vlivem cukrového lahodného modrého pudinku, což jí samozřejmě odpustíme - určitě byste ani vy neodolali okusit náš kolejní pudink…
Ale dost vychvalování, tady je vyjádření havraspárské studentky 3. ročníku pod vlivem modrého pudinku, Isabelly Anne Swan:
"Tak pudink, modrý pudink....*tváří se zasněně* Ano. Úžasná věc. Je tak chutný, tak kyprý a jemný, chutňoučký, slaďoučký... Chutná tak jako modře, jestli víte, co myslím. Asi ne, ale to je jedno. A hlavně má tak krásnou barvu. Modrou. Velice. Ta pestrá škála barevných odstínů, jenž se prolínají na povrchu horkem rozechvělé, rosolovité pudinkózní božské many... A nejlepší je, když se zalije trochou rybízového rumu ukradeného Wejlové a zapálí, *zablýskne se jí v očích*
Flambovaný havraspárský pudink by měl být nominován na Mňamku roku. Z čeho to vlastně je? Jsou tam švestky, ne? Borůvky? A přibarvený je chrpovým výtažkem? *zamyslí se* Nevím. Ale je báječný. A dává se do toho modrý cukr, taky fantastická věcička. Ten dodává tuším ta stará fusekle Lairová (poznámka fusekle Lairové: ta o tom neví! :D), její otec je pašerák (poznámka: ten o tom taky neví! :D), *tváří se naprosto nevinně a vyskakují jí automatizovaná křidýlka a čtyři svatozáře* Myslím, že to vozí odněkud z Havralendu. Někde na severu, myslím. Báječný cukr tam mají, to se musí nechat. Ten dává pudinčíku ten správný říz."
Nu, myslím, že k tomuto není třeba dodávat komentáře. Slečinka Miluju-plísně začala propadat euforii, takže příspěvek ukončila o něco dříve. Euforie se začala projevovat už uprostřed dopisu, kdy se její chvála začala rozplývat a objevili se první pašeráci a staré fusekle. No nic. O tom zas jindy.
Jak jsem slíbila v úvodu, sešla jsem se s modrým kuchařem Modráskem Loem II., který dříve býval účetním, ale jeho nadšení pro vaření ho teď zaměstnává vrchním šéfkuchařem restaurace jejížnázevsinemůžuzapamatovat.
A zde již rozhovor.
***
Corvinus Declaratio: Takže, můžete nám říct, jak se správně připravuje havraspárský pudink? Ingredience?
šéfkuchař Loe: Ale jistěže ano. Když jsem ještě nedávno býval havraspárským sloupem, mohl jsem vařit jen ve své mysli. Havraspárští studenti mě ale proměnili v mladíka, takže vařit můžu! *rozzáří se* Ale to jen tak na úvod. Příprava havraspárského pudinku je jednoduchá.
Vezmeme asi půl kila švestek, trochu borůvek a také jedinečný modrý cukr (poznámka pro mudly: cukr obarvený nezávadným potravinovým modrým barvivem) a instantní mudlovský pudink v sáčku. Kdo chce, může si ho připravit, ale s tím je moc práce, proto raději kupuju ten v sáčku, jelikož hosté v naší restauraci jsou netrpěliví.
Tak tedy: podle návodu na obalu připravíme pudink a dosypeme trochu modrého cukru. Přidáme borůvky, nakrájené a očištěné švestky a půl je hotovo. Pak už jen vaříme a připravíme modrou formičku. Po zhotovení pudinku ho vylijeme do formičky a na tři hodiny necháme v mudlovské lednici, nebo použijeme mrazící kouzlo. Na okrasu dozdobíme mátovými lístky, pár borůvkami a můžeme podávat.
*
Corvinus Declaratio: Aha. A nemáte nějaké speciální finty?
šéfkuchař Loe: Ano, jistěže mám, jako každý správný šéfkuchař. Před schováním do lednice můžeme pudink ještě polít borůvkovým sirupem, aby byl sladčí a aby byl modřejší. *usměje se*
*
Corvinus Declaratio: Děkujeme, mnohokrát děkujeme! Snad nám ještě někdy odkryjete tajemství zhotovení další havraspárské pochoutky!
Poté se pan Loe zvedl a odešel. Zanechal nám exkluzivní modrý pudink, na který se můžeme podívat zde.
***
Těšte se na další vydání Corvina i s dalším receptem na havraspárskou dobrůtku!
Zalíbil se ti článek? Vyjádři svůj názor v komentářích, to je totiž to, co autor článku ocení nejvíce! přidat komentář
Vydáno: 8/2010