Líbí se nám nový kolejní předmět?

Havraspárští studenti letos sesbírali přes 50 000 bodů a dosáhli na školní pohár. Za jejich snahu a píli, kterou do boje o pohár vložili, jim byl všem darován zbrusu nový kolejní předmět Havraspárský servis s čokoládou, který vytvořila čerstvě jmenovaná primuska Lessien Posie.

Havraspárský servis s čokoládou je na pohled možná malý, ale veřte nebo ne, nám havranům bohatě stačí. Opravdu. A víte proč? Čokoláda z konvičky nikdy neubude, i kdyby se do ní pustil náš vrchní čokoládový jedlík Lessien. Čokoláda je očarována několika kouzly, kterými je chráněna před vystydnutím, úbytkem a chmatavými prsty nenasytných nehavraspárských studentů. Zdá se, že tento servis má mnoho výhod, ale i přesto mě zajímalo, jak moc jsou s ním havraspárští spokojeni.

**

Oslovila jsem celkem sedm havranů a pěti z nich se předmět líbí, jeden havran o něm prohlásil, že je dokonalý a poslední havran na to koukl zkušeným návrhářským okem a měl pár výhrad, které mě osobně jako by z péra sebral. Oběma se nám moc nelíbí tác, na kterém celý servis stojí, ale byli jsme přehlasováni a kolejní předmět je jinak velice oblíben mezi všemi napříč kolejí, co jsem tak vysledovala i mimo svůj dotazník.

*

Dále mě velice zajímalo, zda vůbec havrani využívají občerstvení, které se nachází přímo v kolejce, protože je to mnohdy jen čokoláda, a tu přeci mají teď u sebe, ne? K mému překvapení až pět havranů odpovědělo, že ano, rádi si zajdou pro čokoládu i do kolejky i do servisu, prý jí není nikdy dost. A pak je tu naše prefektka Aimée, která už od samého vstupu na hrad měla svůj malinký servis v podobě hrnečku s čokoládou vždy při sobě, takže je zvyklá využívat také obě možnosti, teď už dokocne všechny tři. Ta je nenasytná, že? Pouze jeden havran si naplno užívá nového servisu a čokoládu z kolejky nechává ostatním. Prvně jsem ho chtěla pochválit, nebude tolik vypasený a koště ho bez problémů unese, potom se ale přiznal, že čokoládu popíjí i v noci, tak jsem se pochvaly zdržela a udělala jsem dobře. Chraň tě ruka Merlina, jestli svou váhou zlomíš jediné koště, Mio!

*

Havraspárský servis s čokoládou má ale více než jedno využití, neslouží jen k občerstvení, ale také jako módní doplněk. Já jakožto hradní a vůbec jakékoli módy nijak zvlášť znalá jsem si nechala od sedmi dotázaných havranů poradit, co se k tomuto novému kolejnímu předmětu nejlépe hodí. Moc mi neporadili, tvrdí, že se k němu hodí všechno, od kolejních předmětů přes Hoot hoot dečku z NiTi až po univerzální šedé a hnědé kousky hradního oblečení. V jídle však byli kreativnější a padla zde slova jako čokoládová sušenka, čaj (zvláštní kombinace, nemyslíte?), banán nebo jahody, které zmínila naše primuska Lessien, jež velice vážně dodala, že těch jahod nesmí být moc, jinak by si připadala příliš zdravě (nebo nemocně, když by neměla dosatek čokolády?) a to prý pro ni není dobré.

*

Na závěr jsem si pro sedmero dotázaných havranů připravila tu nejlepší nejsladší otázku – jaká vlastně je čokoláda ze servisu? Je lepší, stejná nebo snad horší než ta v kolejce? Poslední možnosti jsem se díky Merlin nedočkala a každý havran tvrdil, že je čokoláda naprosto skvělá, božózní, výborná, chutná, výjimečná, speciální,... Nakonec se ještě jednou nechala slyšet samotná návrhářka kolejního předmětu Lessien, která tímto shrnula vše, co havrani chtěli o servisové čokoládě říci: „Využívám ji každý den, celý den, je fajn mít tu čokoládu věčně u sebe! A je stejná jako v kolejce, takže naprosto vynikající!“

***

Lessien má naprostou pravdu, čokoláda ze servisu je vynikající, už jsem ji několikrát zkusila a mohu to jen potvrdit. Je škoda, že valná většina vás čtenářů ji nebude moci nikdy ochutnat. Vlastně ne, není to škoda, zbude jí více pro  nás havrany!




Zalíbil se ti článek? Vyjádři svůj názor v komentářích, to je totiž to, co autor článku ocení nejvíce! přidat komentář


Tiráž Autor: Aya Watanabe
Vydáno: 7/2019

Komentáře
1713539163